петък, 31 август 2012 г.

Натурална козметика от Ателие За Мечти - част I


"Ателие за мечти" е онлайн ателие за ръчно изработени неща - естествени сапуни, натурална козметика, ръчна хартия, бижута и много други идеи, бликащи от душата и сърцето :-)))










НАТУРАЛНИ САПУНИ

Ръчно изработени сапуни по авторски рецепти, от естествени растителни съставки, подходящи за вегани, без изкуствени оцветители, ароматизатори, консерванти и т.н. Могат да се използват за тяло и за коса.

"Ла Лече" сапуни с майчино млякоПравили сме сапуни с козе мляко с прекрасно действие и отзиви, и си помислихме - а защо да не пробваме с кърма? И ето ги новите млечни сапуни - много нежни, с мека пяна и без аромати, за да са подходящи за всички, дори за децата... Съдържат още зехтин, кокосово масло, палмово и рициново масло.

"Медени сапуни" - с натурален пчелен мед и восък
Меки, овлажняващи и подхранващи, с лек сладък аромат.
Съдържат масла от палма, маслина, кокос, рицин, бадем, натр. основа, вода, етер.масла петигрен и бор, пчелен мед и восък.  


Сапун "Роза и Лавандула"

Нежен сапун с листенца роза и лавандула, с мека овлажняваща пяна, в красиви "цветни" формички. Съдържа масла от палма, зехтин, кокос, рицин, бадем, пчелен восък, натр. основа, вода, билки, етер. масла и цветчета лавандула и роза.



"Плодови сапуни" - с портокал, грейпфрут и цитронела (комбинирано). Овлажняващи сапуни със свеж цитрусов аромат. Съдържат масла от палма, зехтин, кокос, рицин, бадем, слънчоглед, пчелен восък, натр. основа, вода, подправки, етер. масла портокал, грейпфрут и лимонова трева.  

Сапун "Авокадо и Зеолит"
Нежно ексфолиращ сапун за коса и тяло, съчетаващ подхранващото действие на маслото от авокадо с лечебните и пречистващи свойства на зеолита. С релаксиращ аромат и на лавандула, розмарин, чаено дърво и салвия. Съдържа масла от авокадо, маслина, палма, кокос, рицин, бадем, натр. основа, вода, етер.масла от лавандула, розмарин, чаено дърво и салвия, хума, зеолит.  

Сапун "Тиквен Пай"
"Сладко" изкушение с пресен сок и парченца тиква, с канела и канелено масло. Тиквата овлажнява кожата и заедно с канелата има нежно ексфолиращо действие. Съдържа масла от кокос, маслина, палма, рицин, бадем, пчелен восък, натр.основа, пресен сок и парченца тиква, какао, канела, етер.масло канела. 

"Морковен сапун"
С пресен сок и парченца от моркови, без добавени аромати. Подходящ за суха и чувствителна кожа. Съдържа масла от маслина, палма, кокос, рицин, пчелен восък, натр. основа, пресен сок от моркови, парченца моркови (без етер.масла).*Изчерпан в момента
"Млечни сапуни"
2 вида сапуни с домашно козе мляко:
1) "Мляко с Ванилия": с с деликатен нежен аромат на ванилия 
2) "Мляко с Какао": с натурално какао
Невероятно нежни и подхранващи сапуни, оставят кожата кадифено мека, без нужда от крем. Съдържат масла от палма, маслина, кокос, рицин, бадем, натр. основа, козе мляко, ванилия или какао (без етер. масла). 
*Изчерпани в момента

Сапуни "Пачули и Канела"
Ароматни сапуни с топло и чувствено ухание на пачули и канела. Овлажняващи, освежаващи, с антицелулитен ефект. С масла от кокос, маслина, палма, рицин, слънчоглед, пчелен восък, етерични масла от пачули и канела, натурална канела. 



НАТУРАЛНИ ШАМПОАНИ

Натурален Шампоан "Зеолит и Хума"
Зеолитът притежава редица пречистващи и лечебни свойства, подсилени от действието на хумата и билковите извлеци (корен от репей, бял равнец, салвия). Нова формула с повече хума и билки - за всички типове коса, особено подходящ за проблемна коса и кожа, склонна към омазняване и пърхот. С масла от кокос, маслина, слънчоглед, калиева основа, билкови извлеци, етер.масла от чаено дърво, розмарин, салвия и лавандула, натурални хума и зеолит.  Икономичен, разрежда се с вода преди употреба (2:1). За мекота и блясък в последната вода задължително се добавя ябълков оцет/лимонов сок.

Натурален шампоан "Билки и цитруси"
Билков шампоан за всички типове коса, с извлеци от репей, хмел, бял равнец, бръшлян и др., със свеж аромат на цитрусови плодове. С масла от кокос, рицин, бадем, слънчоглед, жожоба, калиева основа, билкови извлеци, етер.масла от  портокал, лимон, цитронела и розмарин. Може да се разреди с вода преди употреба (1:1). За мекота и блясък в последната вода задължително се добавя ябълков оцет/лимонов сок.

Натурална паста за зъби
Само от естествени природни съставки - натурални глини, соли, раст. масла (маслиново, грозд. семки), етерични масла, билкови извлеци.
3 вида: 1) "Класическа" (с мента), 2) "Цитруси" (лимон, портокал, грейпфрут - хомеопатична), 3) "Билкова" (чаено дърво, салвия, розмарин - подходяща и за проблемни венци)
Използва се по малко паста, с повече вода.
Натурална паста за зъби със зеолит
Пастата със зеолит спомага за пречистването на зъбите и устната кухина от токсини, за борбата с възпаленията, има лек пилинг ефект. Съдържа само природни съставки - натурален зеолит, глини, соли, растителни масла, етер.масла.
3 вида: 1) "Класическа" (с мента), 2) "Цитруси" (лимон, портокал, грейпфрут - хомеопатична), 3) "Билкова" (чаено дърво, салвия, розмарин - подходяща и за проблемни венци).
Слага се по малко на четката и внимателно се втрива в зъбите, изплаква се добре с вода. Малък "бонус" - ако имате неприятна пъпчица или др. възпаление по кожата (дори херпес), намажете с малко паста и оставете да засъхне, след това измийте с хладка вода.
Тинктура за Венци:  Концентрат; съдържа пчелен клей, билкови извлеци (спиртни и водни), етер.масла. Може да се ползва за мазане– с памучно тампонче; или като вода за уста - с разреждане.

 * Съхранение на сапуни, шампоани, пасти, тинктура – на хладно и тъмно място, до 6 мес. 

Вода за уста:  За свеж дъх, при проблемни венци, за изплакване след измиване на зъбите. С билкови извлеци (спиртни и водни), натур.соли, етер. масла. Концентрат, може да се разреди с вода по желание, да се разклаща добре преди употреба * Съхранение – в хладилник, до 1 мес.






1 коментар:


  1. искам да информирам обществеността как се излекувах от (ЖИВОТА СИМПЛЕКС ВИРУС) от жрицата карачи, посетих различни болници, но ми дадоха списък с лекарства като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс, което е много скъпо за лечение на симптомите и никога не ме излекува , Разглеждах в интернет, търсейки лекарство срещу херпес и видях коментар на хора, които говорят как свещеничката карачи ги излекува. Аз я изпращам по пощата и тя ми изпраща билково лекарство, което взех и то сериозно работеше за мен, аз съм свободен човек сега без проблем, херпесният ми резултат излезе отрицателен. Моля се за вас жрица карачи, тук изпращайте вашите данни на жрицата карачи чрез princetesskarachi@gmail.com, за да излекувате вашите

    ОтговорИзтриване